JOHN - Financieel Advies

Stijgende hypotheekrente en de woningmarkt in Holland B.V.

28 juni 2022

Ja beste mensen, John weer om de hoek met een financieel schrijfstukje. Even weer een moment om een aantal zaken van mij af te schrijven en jullie op de hoogte te brengen van wat actualiteiten en aandachtspunten. Het is al weer een jaartje geleden sinds mijn vorige stuk, maar de wereld staat wederom niet bepaald stil. Neem voor de gein nog even mijn vorige stukje door van 21 juli 2021 (klik klik). Destijds stond ik stil bij de oplopende inflatie en de dalende koopkracht. Dit maal borduren we hierop verder met aandacht voor de hypotheekrentes en de woningmarkt in Holland B.V.

Laten we beginnen buiten onze Hollandsche grens met onze Russische vrienden die het nodig vonden om begin dit jaar een potje levend stratego te starten. Dit geouwehoer duurt inmiddels al een goede vier maand met geen einde in zicht. Wat je nu veelal hoort in het nieuws is dat de inflatie wordt toegeschreven aan Putin zijn gasbeleid. Dit is echter lulkoek; de hoofdoorzaak is namelijk dat we met elkaar een kwart (!) van al het geld in de wereld in de afgelopen twee jaar hebben bijgedrukt in de vorm van corona steunpakketten. Deze geldcreatie is de spreekwoordelijke zee van benzine; Putin met zijn fratsen is de brandende lucifer die de complete boel in fik laat vliegen. Als beleidsmaker vindt men het echter fijn om twee vingers in de oren te drukken en met de andere 8 vingers te wijzen, daarom hoort u hier niet veel over.

Maar goed; de geest is inmiddels uit de fles. Aan ons werkvolk weer de eer met het bek op stuur te gaan om zaken weer op de rit te krijgen. Hoe gaan we dat bereiken? Nou om de rentes maar onnozel hard omhoog te gooien! Recessie wordt het nieuwe beleidsdoel. Stonden de rentestanden een paar maanden geleden nog op één procent, nu gaan we al naar een goede 3 à 4%. Even ter illustratie; de hypotheeklasten voor een starterswoning in’t mooie Hoogeveen ad € 250.000,- was vier maanden geleden nog ongeveer € 900 per maand. De hypotheeklasten voor dezelfde woning bedraagt inmiddels al een goede € 1.150,- per maand.

Advies: kijk goed naar de rentetarieven van verschillende geldverstrekkers. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste geldverstrekker bedraagt al snel een vol procent. Zijnde duizenden euro’s aan hypotheeklasten gedurende de looptijd van de hypotheek. Onafhankelijk advies loont nu ooit meer dan te voren.

Advies: heeft u verhuisplannen en heeft u momenteel al een hypotheek; laat u dan goed adviseren omtrent de zogenaamde verhuisregeling. Veelal kunt u de bestaande hypotheekrentes meenemen naar uw nieuwe woning tegen gunstige voorwaarden.

Advies: laat tijdig de rente reserveren. Wacht niet te lang met het aanvragen van uw hypotheek bij de bank. Het reserveren van uw hypotheekrente kan veelal binnen een uur na uw goedkeuring. Hiermee voorkomt u verdere rentestijgingen gedurende het verdere aanvraagproces van de hypotheek.

De stijgende rentes hebben natuurlijk zo haar invloed op de woningmarkt. Nu is er al veel geschreven over de stand van zaken van onze collectieve stapel stenen in Holland B.V. Het tendens is veelal dat er een tekort is aan woningen, dit tekort blijft zeker nog wel even bestaan met al het volk wat we nog moeten gaan huisvesten. Dan nog niet eens te reppen over het politieke gezever over stikstof (#teamTrekker!) Dit maakt dat de druk op de woningmarkt nog wel even aanhoudt.

Echter, wanneer de rentestijgingen blijven doorzetten dan komt de betaalbaarheid simpelweg in het geding (geen kip die de hypotheeklasten dan nog kan opbrengen). Navenant is dan ook zeker de verwachting dat er daling van de woningprijzen voor ons ligt. Dit behoeft geen probleem te zijn, daar de prijsstijging van de woningen de laatste jaren natuurlijk ongekend is geweest.

Advies: in de praktijk help ik veel mensen die verhuizen. Hierbij doet men de aanname dat de eigen woning een riant bedrag opbrengt in de huizenmarkt. Wees echter conservatief in de aanname van de eigen woningwaarde, hiermee voorkom je problemen op het moment dat de woningmarkt gedurende het verhuisproces toch gaat dalen.

Al met al is er genoeg roerigheid in de financiële wereld. De afgelopen periode waren dan ook intensief te noemen qua advisering. Snelheid en een gezond dosis verstand leveren echter toch weer mooie adviezen op. Veel mensen ben ik weer van dienst mogen zijn om hen te helpen naar de best mogelijke financiering. En dat,

Dat blef mooi wark!

Hartelijke groet,

Deel dit bericht!

Blog

Alle weetjes op het gebied van hypotheken en financiën. Bekijk alle blogberichten

Klanten vertellen

Vele klanten gingen je voor en dit zijn hun ervaringen.

John is een zeer professionele adviseur met veel ervaring in het vak. Hij legt alles goed uit, is duidelijk, neemt de tijd voor je en denkt goed mee.

Al met al; zeer fijne ervaring met John. Absolute aanrader.

Meppelink, M

Top ervaring, John wist ons beter te helpen dan we zelf konden vermoeden. Uitmuntende begeleiding, altijd bereikbaar en gemoedelijke service, geruststellend indien nodig en wij zijn hem erg dankbaar.

Gilbert, E.

Wat een top bedrijf!!! Zonder John zijn advies, bemiddeling en goede tips hadden wij nu niet op deze fantastische locatie kunnen wonen. John bleef positief, altijd vrolijk en heel professioneel. Echt een mega aanrader

Lubbinge, R.

John Financieel Advies is een echte aanrader!

Voor onze nieuwe woning voor de 2e keer bij John aangeklopt om de hypotheek te regelen.
Onze situatie was verre van standaard maar door zijn expertise en vastberadenheid heeft John dit toch weer goed en snel voor elkaar weten te krijgen.

Dik voor elkaar John, wederom bedankt!

Boxma, D.

Op aanbeveling van een vriend bij John financieel advies terecht gekomen. Wij zochten een financieel adviseur om ons te adviseren en te helpen met het krijgen van een financiering voor het opzetten van onze eigen onderneming. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek hadden we er gelijk een goed gevoel bij. Afspraken werden nagekomen, John regelde zelfs tijdens zijn vakantie een makelaar om ons huis te taxeren. Zeer betrokken en leuk in contact. Wij kunnen dan ook niet anders dan 5 sterren geven en John zeker aanbevelen!

Weg, K.

Ik heb onlangs het genoegen gehad om met John, een uitstekende financieel adviseur samen te werken, en ik kan niet genoeg uitdrukken hoe dankbaar ik ben voor zijn uitzonderlijke service. Deze adviseur deed zijn uiterste best om ons te helpen met de aankoop van onze eerste woning.

Vanaf het allereerste begin toonde deze adviseur een indrukwekkend niveau van expertise en kennis op financieel gebied. Hij luisterde geduldig naar onze zorgen en prioriteiten waardoor hij zijn advies kon afstemmen op onze omstandigheden. Zijn vermogen om complexe financiële concepten op een duidelijke en beknopte manier uit te leggen was werkelijk lovenswaardig waardoor we het als starters gemakkelijk konden begrijpen en weloverwogen beslissingen konden nemen.

Wat deze financieel adviseur onderscheidt, is zijn oprechte zorg voor het welzijn van zijn klanten. Hij was geduldig, begripvol en altijd bereid om al onze vragen te beantwoorden. (En erg snel) Deze mate van aandacht gaf ons het gevoel dat we als cliënt gewaardeerd werden en zorgde ervoor dat onze financiële zorgen snel en effectief werden aangepakt.

Bovendien hield de adviseur ons consequent op de hoogte van de voortgang die we boekten.

Ik zou John zijn diensten van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar gedegen financieel advies en begeleiding.

Anouk, A.

John heeft ons super geholpen met de aankoop van een paar bedrijfspanden, was een hele klus maar is gelukt. Bedankt John ??

Talens, E.

Goed en duidelijk advies. Tevreden met de door ons afgesloten hypotheek.

Jutstra, K.

Heel blij met mijn nieuwe hypotheek. Deze afgesloten bij John. Ik ben goed geadviseerd en alles was snel geregeld.

Guichelaar, M.

De samenwerking met John was super. Hij is erg geduldig en geeft niet op. Ik was zeer tevreden over zijn werkwijze vandaar dat ik voor mijne 2de project ook weer bij hem aanklopte. Zoek je iemand met expertise dan raad ik je zeker John aan!

Veuger, J.P.

Perfect geholpen door John.
Goed advies en uiteindelijk een zeer passend voorstel ontvangen.

Segveld, R.

John geeft goed en duidelijk advies en geeft ook eerlijk aan of iets gaat lukken of niet. Net een stapje verder gaan om toch iets rond te krijgen. John is ook fijn in de omgang en je bent zeker geen nummertje!

Dienst, van R.

Zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Goeie service, begeleiding en advies.

Metselaar, C.

Een nieuwe hypotheek afgesloten bij John. Met een restschuld van vorige woning bij veel banken afgewezen. Maar door John mijn droomwoning kunnen financieren. Top adviseur! Onafhankelijk, die denkt in het belang van zijn klant.

Benjamins, R.

John heeft ons geweldig geholpen met het financiële plaatje.
Zodat wij onze verbouwing konden realiseren.
Ik zou John zeker aanraden

Blok, E.

Betrokken adviseur. Bij vragen makkelijk te bereiken, laagdrempelig. Ik zal John bij iedereen aanraden!

Melissa

Koning, D de

John heeft ons goed geholpen bij enkele financiële vraagstukken. Hij is eerlijk, betrokken en komt zeer kundig over. Aanrader!

Mol, R.

John stond altijd voor ons klaar, tijdens onze zoektocht naar een woning! Prima service!

Molenberg, R.

Hele fijne hulp gehad van John. Niks was te veel gevraagd en staat nog steeds altijd voor ons klaar!

Doldersum, S.

John is heel erg professioneel, sta altijd voor je klaar, wij zijn heel erg tevreden met zijn bedrijf, ga zo door John en tot binnenkort weer.

Woo, S.

Goed en duidelijk advies. Hypotheek was goed geregeld. Hoefde zelf weinig toen doen en wat ik moest doen werd me duidelijk uitgelegd. Aanrader als je een adviseur zoekt met weinig poespas en geen hoge drempel.

Goor, W. van

Erg tevreden met het advies dat we hebben gekregen van John. heeft ons gedurende het proces goed geholpen en alles netjes uitgelegd. Erg positief!

Ozbilir

Goede, deskundige adviseur die oogt heeft voor de situatie.
Samen hebben we verschillende opties voor een hypotheek bekeken en besproken en zijn we tot een goede en gunstige hypotheek gekomen.
Al met al een zeer bekwaam bedrijf!

Jordi

John is een zeer meedenkend persoon. Probeert van alles het beste te maken.
Erg plezierige samenwerking waar ik nog jaren mee door wil.

Winkel, D.

John is een betrokken adviseur. Hij heeft ons goed geholpen met duidelijke communicatie en advies. Ik zal hem hierdoor ook iedereen aanraden.

Jeroen

John heeft mij tijdens het proces voor de aankoop van een huis heel goed geholpen. Kon altijd bij hem terecht met vragen en hij hield mij goed op de hoogte. Een ondernemer die weet waar die over praat.

Akse, F.

Advies was duidelijk en helder. Er werd goed rekening gehouden met mijn persoonlijke situatie. Geen extra dingen doen als dat niet nodig is, Kortom, prima dienstverlening en voor herhaling vatbaar!

Jansen, B.

Anderhalf jaar geleden moest ik met mijn 2 kinderen verhuizen. Ik wou zo graag een huisje kopen maar ik dacht als alleenstaande moeder dat ik nooit een hypotheek kon krijgen. Gelukkig ben ik in contact gekomen met John die er alles voor heeft gedaan om mij een hypotheek te kunnen verstrekken waar ik nog altijd zeer dankbaar voor ben. John neemt alle tijd voor je en is altijd bereikbaar. Mocht ik ooit weer een hypotheek nodig zijn ga ik zeker weer naar John.

C. Gosink

Goed, betrouwbaar en degelijk advies!! Zeer tevreden over John financieel advies.

Meinen, J.

Ik ben uitstekend geholpen door John bij de koop van mijn woning. Heeft verstand met waar die mee bezig is en hield mij prima op de hoogte tijdens dit proces.

Es, van L.

Jonge ondernemer met verstand van zaken! John heeft mij op financieel vlak veel voordelen bezorgd en dacht goed met mij mee. Hierdoor heb ik meer financiële vrijheid gekregen.

Mulderij, R.

In de zomer van 2020 hebben wij onze eerste koopwoning samen gekocht, als starters op de woningmarkt. Het contact met John was erg prettig, hij regelde de dingen die geregeld moesten worden op een snelle, persoonlijke en professionele manier. John bevelen wij van harte aan! Robin & Lisanne

Schepers, R.

Ik wil hiermee mijn ervaring delen m.b.t. de hulp die ik van dhr.John Benjamins heb mogen ontvangen tijdens mijn reis naar het op zoek gaan voor een financiering van mijn huis.
Ik vond het fantastisch om te zien hoeveel kennis hij in huis heeft en zich niet uit het veld laat slaan door bijvoorbeeld een NEE van een bepaalde bank. Gedreven als hij is ging hij rustig door met het zoeken naar andere mogelijkheden, net zo lang tot hij een uitstekende optie gevonden had. Wauw zeg, wat was ik daar blij mee. En wat ik als bijzonder plezierig ervaren heb? Zijn positieve instelling, heerlijk!!

Berkenbosch, M.J.

John financieel advies raad ik zeker iedereen aan! Gezien mijn ervaring van maar liefst 4x met John geniet ik nog van dag tot dag van zijn financieel advies. John heeft overal een oplossing voor zo niet zoekt hij het uit en komt met een gepast advies. Bedankt topper! En tot snel weer ??

Ucan, C.

Bekijk alle reviews
Neem contact op met John!

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Laten we de mogelijkheden bespreken.