JOHN - Financieel Advies

Let op met de ”overwaarde” hypotheken

4 april 2022

Menig gepensioneerde woningbezitter in Nederland heeft inmiddels de beschikking over een forse overwaarde in de eigen woning. Gelijke tijd neemt bij dezelfde gepensioneerde de behoefte toe aan extra inkomsten ter aanvulling op het bestaande pensioeninkomen.

Deze behoefte bestaat doorgaans uit extra uitgaven die gemaakt dienen te worden voor het toekomstbestendig maken van de woning danwel extra eigen geld voor het dragen van de zorgkosten welke (in de toekomst) niet meer volledig voor rekening komen van de overheid. Hiermee ontstaat de volgende vraag die vaak mijn adviestafel passeert.

”Hoe kan ik mijn opgebouwde vermogen in mijn eigen woning het meest voordelig aanwenden voor mijn oude dag?”

Om u deze vraag te kunnen beantwoorden wil ik u een voorbeeldcasus uit mijn praktijk halen. Dit voorbeeld heeft tot doel u inzicht te geven in de keuzes die gemaakt worden in de praktijk om u stof tot nadenken te geven voor uw eigen situatie.

Laten wij de koe bij de hoorns vatten en gelijk doorgaan naar de essentie van de praktijkcasus voor deze blog. De volgende situatie doet zich voor:

De leeftijd van klanten zijn allebei 68+. De woning wordt tenminste gewaardeerd op € 450.000,-. Er rust geen hypotheek op de woning. Wens van klanten is om lang te kunnen blijven wonen in de eigen woning met het behoud van het huidige comfortlevel plus het toekomst klaar maken van de woning door een grote verbouwing. De gewenste totale financiering bedraagt € 100.000,-.

Pensioeninkomsten van klanten bestaan uit enkel uit een AOW-inkomen.

Klanten hebben zich gewend tot hun vaste bank met bovenstaande vragen en de volgende aanbieding werd voorgesteld.

Een opname van € 100.000,- tegen een rentepercentage van 2,99% tegen een rentevaste periode van 20 jaar. De rente wordt niet ‘betaald’ door de klant, maar bijgeschreven op de openstaande schuld en zal later worden verrekend bij de verkoop van de woning.

Dit houdt in dat de betreffende klanten over een periode van 20 jaar een totale rente betalen van € 80.261,-. Het geen er voor zorgt dat klanten eigenlijk een rente betalen van 4,01% i.p.v. de rente van 2,99%. Dit wordt veroorzaakt dat er ook rente dient te worden betaald over de maandelijkse lasten die op de schuld worden geschreven.

Het volgende advies is voor bovenstaande klanten gegeven.

Op basis van alleen de AOW-inkomsten van betreffende klanten is het niet mogelijk om € 100.000,- extra te lenen onder de standaard normen. Echter, omdat klanten allebei een pensioeninkomen hebben, bestaat er nog een andere mogelijkheid. En dat is de zogenaamde seniorenpropositie die door verschillende geldverstrekkers een aantal jaren geleden in het leven is geroepen.

Middels dit ‘geitenpaadje’ komen betreffende de klanten alsnog in aanmerking voor de hypotheekverhoging van € 100.000,- tegen de reguliere rentetarieven. In dit geval 1,58%. Uitgerekend over een looptijd van 20 jaar komt de totale rentelast uit op € 31.680,-

Zoals te zien is, besparen klanten tienduizenden euro’s door verder te spitten naar mogelijkheden bij een andere geldverstrekker. Mijn advies is dan ook om goed te kijken naar uw persoonlijke situatie en diverse geldverstrekkers met elkaar te vergelijken.

Wilt u een advies op maat wat betreft uw hypotheek, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik help u graag om te bekijken wat de best mogelijke oplossing voor uw situatie is.

Met vriendelijke groet,

N.B. speciaal ontwikkelde producten die het eenvoudig maken om de overwaarde op te nemen uit uw woning zijn niet per definitie slecht, wel moet goed worden bekeken of deze producten passen bij uw situatie.

Deel dit bericht!

Blog

Alle weetjes op het gebied van hypotheken en financiën. Bekijk alle blogberichten

Klanten vertellen

Vele klanten gingen je voor en dit zijn hun ervaringen.

John heeft ons super geholpen met de aankoop van een paar bedrijfspanden, was een hele klus maar is gelukt. Bedankt John ??

Talens, E.

Goed en duidelijk advies. Tevreden met de door ons afgesloten hypotheek.

Jutstra, K.

Heel blij met mijn nieuwe hypotheek. Deze afgesloten bij John. Ik ben goed geadviseerd en alles was snel geregeld.

Guichelaar, M.

De samenwerking met John was super. Hij is erg geduldig en geeft niet op. Ik was zeer tevreden over zijn werkwijze vandaar dat ik voor mijne 2de project ook weer bij hem aanklopte. Zoek je iemand met expertise dan raad ik je zeker John aan!

Veuger, J.P.

Perfect geholpen door John.
Goed advies en uiteindelijk een zeer passend voorstel ontvangen.

Segveld, R.

John geeft goed en duidelijk advies en geeft ook eerlijk aan of iets gaat lukken of niet. Net een stapje verder gaan om toch iets rond te krijgen. John is ook fijn in de omgang en je bent zeker geen nummertje!

Dienst, van R.

Zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Goeie service, begeleiding en advies.

Metselaar, C.

Een nieuwe hypotheek afgesloten bij John. Met een restschuld van vorige woning bij veel banken afgewezen. Maar door John mijn droomwoning kunnen financieren. Top adviseur! Onafhankelijk, die denkt in het belang van zijn klant.

Benjamins, R.

John heeft ons geweldig geholpen met het financiële plaatje.
Zodat wij onze verbouwing konden realiseren.
Ik zou John zeker aanraden

Blok, E.

Betrokken adviseur. Bij vragen makkelijk te bereiken, laagdrempelig. Ik zal John bij iedereen aanraden!

Melissa

Koning, D de

John heeft ons goed geholpen bij enkele financiële vraagstukken. Hij is eerlijk, betrokken en komt zeer kundig over. Aanrader!

Mol, R.

John stond altijd voor ons klaar, tijdens onze zoektocht naar een woning! Prima service!

Molenberg, R.

Hele fijne hulp gehad van John. Niks was te veel gevraagd en staat nog steeds altijd voor ons klaar!

Doldersum, S.

John is heel erg professioneel, sta altijd voor je klaar, wij zijn heel erg tevreden met zijn bedrijf, ga zo door John en tot binnenkort weer.

Woo, S.

Goed en duidelijk advies. Hypotheek was goed geregeld. Hoefde zelf weinig toen doen en wat ik moest doen werd me duidelijk uitgelegd. Aanrader als je een adviseur zoekt met weinig poespas en geen hoge drempel.

Goor, W. van

Erg tevreden met het advies dat we hebben gekregen van John. heeft ons gedurende het proces goed geholpen en alles netjes uitgelegd. Erg positief!

Ozbilir

Goede, deskundige adviseur die oogt heeft voor de situatie.
Samen hebben we verschillende opties voor een hypotheek bekeken en besproken en zijn we tot een goede en gunstige hypotheek gekomen.
Al met al een zeer bekwaam bedrijf!

Jordi

John is een zeer meedenkend persoon. Probeert van alles het beste te maken.
Erg plezierige samenwerking waar ik nog jaren mee door wil.

Winkel, D.

John is een betrokken adviseur. Hij heeft ons goed geholpen met duidelijke communicatie en advies. Ik zal hem hierdoor ook iedereen aanraden.

Jeroen

John heeft mij tijdens het proces voor de aankoop van een huis heel goed geholpen. Kon altijd bij hem terecht met vragen en hij hield mij goed op de hoogte. Een ondernemer die weet waar die over praat.

Akse, F.

Advies was duidelijk en helder. Er werd goed rekening gehouden met mijn persoonlijke situatie. Geen extra dingen doen als dat niet nodig is, Kortom, prima dienstverlening en voor herhaling vatbaar!

Jansen, B.

Anderhalf jaar geleden moest ik met mijn 2 kinderen verhuizen. Ik wou zo graag een huisje kopen maar ik dacht als alleenstaande moeder dat ik nooit een hypotheek kon krijgen. Gelukkig ben ik in contact gekomen met John die er alles voor heeft gedaan om mij een hypotheek te kunnen verstrekken waar ik nog altijd zeer dankbaar voor ben. John neemt alle tijd voor je en is altijd bereikbaar. Mocht ik ooit weer een hypotheek nodig zijn ga ik zeker weer naar John.

C. Gosink

Goed, betrouwbaar en degelijk advies!! Zeer tevreden over John financieel advies.

Meinen, J.

Ik ben uitstekend geholpen door John bij de koop van mijn woning. Heeft verstand met waar die mee bezig is en hield mij prima op de hoogte tijdens dit proces.

Es, van L.

Jonge ondernemer met verstand van zaken! John heeft mij op financieel vlak veel voordelen bezorgd en dacht goed met mij mee. Hierdoor heb ik meer financiële vrijheid gekregen.

Mulderij, R.

In de zomer van 2020 hebben wij onze eerste koopwoning samen gekocht, als starters op de woningmarkt. Het contact met John was erg prettig, hij regelde de dingen die geregeld moesten worden op een snelle, persoonlijke en professionele manier. John bevelen wij van harte aan! Robin & Lisanne

Schepers, R.

Ik wil hiermee mijn ervaring delen m.b.t. de hulp die ik van dhr.John Benjamins heb mogen ontvangen tijdens mijn reis naar het op zoek gaan voor een financiering van mijn huis.
Ik vond het fantastisch om te zien hoeveel kennis hij in huis heeft en zich niet uit het veld laat slaan door bijvoorbeeld een NEE van een bepaalde bank. Gedreven als hij is ging hij rustig door met het zoeken naar andere mogelijkheden, net zo lang tot hij een uitstekende optie gevonden had. Wauw zeg, wat was ik daar blij mee. En wat ik als bijzonder plezierig ervaren heb? Zijn positieve instelling, heerlijk!!

Berkenbosch, M.J.

John financieel advies raad ik zeker iedereen aan! Gezien mijn ervaring van maar liefst 4x met John geniet ik nog van dag tot dag van zijn financieel advies. John heeft overal een oplossing voor zo niet zoekt hij het uit en komt met een gepast advies. Bedankt topper! En tot snel weer ??

Ucan, C.

Bekijk alle reviews
Neem contact op met John!

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Laten we de mogelijkheden bespreken.