#2 Terugkeer van de premie-A-woningen voor starters?

#2 Terugkeer van de premie-A-woningen voor starters?

Drie mooie flessen wijn zijn deze week weer de deur uitgegaan als presentje voor mijn klanten bij het aankopen van hun woning. Het blijft altijd een eer om klanten te mogen helpen bij de financiering van hun woning. Dit maal betroffen het drie starters die er in waren geslaagd om eindelijk een woning te vinden. Een wereldprestatie in de huidige woningmarkt die, laat ik het nog netjes omschrijven, de waanzin inmiddels voorbij is.

Want de starters hebben het niet makkelijk meer. De gekte uit de Randstad heeft zich inmiddels ook een weg weten te vinden naar de echte metropolen van Nederland, zoals Hoogeveen. Pakken we een gemiddelde alleenstaande starter met een doorsnee inkomen en een ‘doorsnee’ studieschuld dan komt men doorgaans niet verder dan € 130.000,- aan hypotheek. Boel geld, maar hier koopt men simpelweg geen woning meer voor.

Om juist deze starters tegemoet te komen zijn er al veel regelingen opgetuigd. Denk bijvoorbeeld aan de onlangs aangepaste overdrachtsbelasting voor starters die jonger zijn dan 35 jaar. Maar weinig van deze maatregelen helpen. Daarom wordt er achter de schermen weer gesproken over -oude- nieuwe plannen. Namelijk de herintroductie van de zogenaamde: Premie-A-woningen1

De Wattuh-woningen? De premie-A-woningen stammen nog uit de tijd, dat de glazen met sigaretten nog op tafel lagen tijdens verjaardagen (1980) (Overigens tevens voor mijn tijd – Afijn), wat hield deze regeling in? Tot 1988 bestond er een mogelijkheid om voor bepaalde woningen tot een bedrag van ƒ 140.000,- een jaarlijkse subsidie te krijgen van ƒ 8.400,- per jaar. Steeg je inkomen dan verviel de subsidie ook weer. Een belachelijke hoeveelheid geld destijds, veel te coulant. Echter:

Wil een starter überhaupt nog de mogelijkheid hebben om nog in aanmerking te komen voor een betaalbare woning vandaag de dag, dan is de overheid verplicht water bij de wijn doen middels een soortgelijke premieregeling. Daarom pleit ik er voor dat politiek Den Haag zo spoedig mogelijk met een dergelijke premieregeling komt, zodat starters weer tegen een fatsoenlijk bedrag een woning kunnen kopen i.p.v. starters te dwingen exorbitante huurprijzen te laten betalen in de vrije sector.

Doe je als overheid niets dan ben ik bang dat de eerder genoemde drie wijnflessen van deze week eveneens de laatste wijnflessen zijn die starters van mij gaan krijgen de komende jaren.

Uw adviseur
John

  1. https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2020Z21057&did=2020D45035

Dit vonden zij ervan

Anderhalf jaar geleden moest ik met mijn 2 kinderen verhuizen. Ik wou zo graag een huisje kopen maar ik dacht als alleenstaande moeder dat ik nooit een hypotheek kon krijgen. Gelukkig ben ik in contact gekomen met John die er alles voor heeft gedaan om mij een hypotheek te kunnen verstrekken waar ik nog altijd zeer dankbaar voor ben. John neemt alle tijd voor je en is altijd bereikbaar. Mocht ik ooit weer een hypotheek nodig zijn ga ik zeker weer naar John.

Gosink, C.

Advies was duidelijk en helder. Er werd goed rekening gehouden met mijn persoonlijke situatie. Geen extra dingen doen als dat niet nodig is, Kortom, prima dienstverlening en voor herhaling vatbaar!

Jansen, B.

John heeft mij tijdens het proces voor de aankoop van een huis heel goed geholpen. Kon altijd bij hem terecht met vragen en hij hield mij goed op de hoogte. Een ondernemer die weet waar die over praat.

Akse, F.

Goed, betrouwbaar en degelijk advies!! Zeer tevreden over John financieel advies.

Meinen, J.

Ik ben uitstekend geholpen door John bij de koop van mijn woning. Heeft verstand met waar die mee bezig is en hield mij prima op de hoogte tijdens dit proces.

Es, van L.

Jonge ondernemer met verstand van zaken! John heeft mij op financieel vlak veel voordelen bezorgd en dacht goed met mij mee. Hierdoor heb ik meer financiële vrijheid gekregen.

Mulderij, R.

In de zomer van 2020 hebben wij onze eerste koopwoning samen gekocht, als starters op de woningmarkt. Het contact met John was erg prettig, hij regelde de dingen die geregeld moesten worden op een snelle, persoonlijke en professionele manier. John bevelen wij van harte aan! Robin & Lisanne

Schepers, R.

Ik wil hiermee mijn ervaring delen m.b.t. de hulp die ik van dhr.John Benjamins heb mogen ontvangen tijdens mijn reis naar het op zoek gaan voor een financiering van mijn huis. Ik vond het fantastisch om te zien hoeveel kennis hij in huis heeft en zich niet uit het veld laat slaan door bijvoorbeeld een NEE van een bepaalde bank. Gedreven als hij is ging hij rustig door met het zoeken naar andere mogelijkheden, net zo lang tot hij een uitstekende optie gevonden had. Wauw zeg, wat was ik daar blij mee. En wat ik als bijzonder plezierig ervaren heb? Zijn positieve instelling, heerlijk!!

Berkenbosch, M.J